• Op werkdagen voor 19:30 uur besteld = vandaag verstuurd
  • Gratis verzending vanaf €20
  • Gratis retourneren
  • Voordelen voor VIPS
Winkelmandje
  • MWY+

MWY+

Image

 

Op weg naar een circulair sportmerk

Eeuwenlang is onze economie al gebaseerd op een lineair productiemodel. Uit verschillende grondstoffen worden producten gemaakt die na gebruik als afval worden afgedankt. Maar onze grondstoffen zijn eindig en daarmee is dit productieproces onhoudbaar. hummel is onderdeel van een familiebedrijf, waardoor het creëren van een betere wereld voor de generaties na ons, onze focus heeft. Daarom zetten wij ons dagelijks in om de transitie naar een circulaire economie te versnellen en onze CO2-voetafdruk te verkleinen.

Image

MWY+

Al onze duurzame projecten verzamelen wij onder het label MWY+ (Me With You+). Zo maken wij het voor klanten en partners makkelijker om een duurzame keuze te maken. Onder dit label valt onder andere ons gerecyclede wedstrijdshirt: Fyn. Dit shirt is met lange mouw in 13 kleuren beschikbaar en met korte mouw zelfs in 15 kleuren! Op de productpagina’s zijn onze duurzame producten te herkennen aan het MWY+ logo.

Image

Image

 

Over gerecycled polyester

Gerecycled polyester komt van petflessen, afgekeurde B-kwaliteit stoffen en restmaterialen. Door reeds bestaande materialen te gebruiken, verminderen we de aanspraak op ruwe grondstoffen met 65%. Gerecycled polyester doet niet onder voor ‘gewoon’ polyester. Gerecycled polyester is sterk; behoudt zijn vorm; is bestendig tegen krimpen, schuren en kreuken en droogt snel. Met andere woorden: geweldig materiaal voor de productie van sportkleding.

Samenwerking met Leger des Heils Reshare

We gaan verder dan alleen het produceren van een collectie die vervaardigd is uit gerecyclede materialen. Wij willen ook zorg dragen voor gedragen kleding. Daarom bieden wij, samen met onze partner Leger des Heils Reshare, een recycling en retourservice voor onze clubs. Alle spelers, staf, personeel en supporters kunnen in een door ons geleverde textielcontainer hun gebruikte kleding inleveren. Deze kleding wordt vervolgens door het Leger des Heils weggeven aan mensen in nood of verkocht.

 

 

" We krijgen de textielindustrie alleen maar schoon als we vraaggestuurd en lokaal gaan produceren. Ook is het noodzakelijk om gebruik te maken van gerecyclede en duurzaam geproduceerde grondstoffen! "


- Directeur Olaf Pothoven -

 

 

 

Onze visie op duurzaamheid

Wil je meer weten over duurzaamheid? Kijk dan op onze MVO-pagina. Hier vind je onder andere informatie over onze Code of Conduct en ons lidmaatschap van Amfori BSCI.